Sari la conținut

Sondaj cultural iniţiat de teatrul din Oradea

Răzvan este unul dintre cei 20 de tineri care timp de două săptămâni vor strânge răspunsurile orădenilor privind activitatea Teatrului Regina Maria şi a trupei Iosif Vulcan. A observat că "orădenii au părut destul de grăbiţi, se pare că nu prea au timp pentru un chestionar, asta se întâmplă de obicei, însă cei care au răspuns şi-au acordat interesul, par a fi interesaţi de teatru."

Răzvan s-a interesat şi aşteptările localnicilor legate de Festivalul Internaţional de Teatru din Oradea. Acesta a fost organizat pentru prima oară anul trecut în cadrul Toamnei Orădene.

"Să vedem exact publicul ce fel de preferinţe are, dacă preferă mai mult teatrul-dans, teatrul contemporan, teatrul circ, teatrul pentru copii, ce fel de genuri de teatru preferă orădenii. Este un singur chestionar care durează probabil 5 minute", spune Mălina Suplăcan, coordonatorul proiectului.

"Am fost ultima dată cu buni şi nişte prietene dintr-un club", spune o fetiţă.

"Sunt mulţumită de toate piesele, au fost multe idei şi de a aduce actori mai mari la Oradea", a apreciat o orădeancă.

În prima săptămână a sondajului, voluntarii Teatrului Regina Maria vor intra în hypermarketurile din oraş. Săptămâna viitoare se vor muta pe Corso şi în parcurile din oraş.

reporter: Edina Szomoru
operator: Darius Pop