Târg de Crăciun doar cu produse artizanale în Ungaria, la Debrețin

Data publicării:
debretin 101213

Arta este personajul principal al târgului de Crăciun din orașul maghiar Debrețin. Administraţia locală s-a asigurat că toţi cei 90 de vânzători care au primit loc în pavilioane nu vor aduce produse ieftine, din plastic, ci doar creaţii personale, unice.

"Comercianții au fost selectați pe bază de proiect, pe care l-au predat cu mai multe luni înainte de târg. O comisie decide cine poate primi un loc în pavilioane și cine nu", explică Tünde Fehér, organizator al târgului de Crăciun din Debreţin.

Babi Harsányi, producător de lumânări, a adus la târgul din Debrețin lumânări ornamentale de artizanat, pe care soțul său le face de 30 de ani. "Lumânările noastre au premii internaționale și sunt făcute de mână. Avem lumânări din jeleu sau lumânări turnate."

În alt pavilion, producătorii au adus zeci de feluri de... săpun. Toate au un ingredient comun, mai puțin obișnuit: laptele de capră. "Acesta are un conținut ridicat de grăsime, de minerale, care, în timpul spălării, se absoarbă în piele", spune Adrienn Molnár, producător de săpun.

Vizitatorii târgului pot alege şi din oferta olarilor veniţi la Debreţin. Comercianţii mai oferă o gamă variată de turtă dulce şi miere. Târgul va fi deschis până în 23 decembrie.

reporter: Orsolya Nagy
operator: Monica Pop

editor web: Adrian Labo;

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri