Teqball-ul a ajuns în România. Primele mese au fost aduse în ţară de şeful judoului mondial, Marius Vizer

Data actualizării: Data publicării:
sport teqball

Teqball-ul, sportul care îl are ca ambasador pe fostul mare fotbalist al Braziliei, Ronaldinho, a ajuns şi în România. Primele mese pe care acesta se practică sunt deja parte integrantă a sălii de sport de la Centrul de Plasament din comuna bihoreană Tinca, graţie donaţiei făcute de preşedintele Federaţiei Internaţionale de Judo, Marius Vizer.

Teodor Costea, primarul comunei Tinca: „Este şi pentru noi ceva deosebit. Copiii l-au primit cu mult interes şi consider că e un lucru excepţional."

Mesagerii acestui nou sport au fost o parte din marii campioni ai Bihorului: fostul campion de judo și actual luptător MMA Alexandru Lungu, vicecampioana mondială de judo tineret Larisa Florian şi atacantul formaţiei UTA, Adrian Petrea, golgheterul ligii a doua. Pe lângă cele două mese de joc, aceştia au împărţit şi cadouri copiilor defavorizaţi din Tinca.

Alexandru Lungu, luptător MMA: „Sperăm de câte mai multe ori să venim pentru că au şi aceşti copii nevoie de cineva să-i facă fericiţi de sărbători."

Adrian Petrea, jucătorul formaţiei UTA Bătrâna Doamnă: "Eu sunt unul dintre cei care cu foarte mare plăcere fac acest lucru şi sper ca şi foarte mulţi sportivi din România să facă acest lucru pentru că e foarte important pentru aceşti copii, să vadă că sunt băgaţi în seamă şi că nu sunt singuri pe lume."

Teqball-ul este sportul ce a prins de puţin timp viaţă, dar se bucură de o ascensiune rapidă. Cuprinde pe lângă jocul cu mingea de fotbal, tenisul de masă sau voleiul.

În luna octombrie, Ronaldinho a pornit într-un tur al lumii pentru promovarea lui, ocazie cu care s-a şi întâlnit cu şeful forului mondial de judo la Budapesta.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Constantin Gheorghiţă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri