Test de inteligență pentru orădeni. 51 de persoane au vrut să afle dacă sunt printre cei mai inteligenți oameni ai planetei

Data publicării:
mensa2


"Testul pe care urmează să îl dați acum măsoară capacitatea voastră de a găsi rezolvări la probleme noi. Nu e nevoie să știți matematică, română sau mai știu eu ce altă limbă străină." A fost primul lucru pe care l-au aflat concurenții înscriși la testul Mensa. Oameni de toate vârstele au venit să afle dacă au o inteligenţă peste medie, iar printre ei s-au numărat şi opt copii.

"Testul constă într-o serie de imagini, candidatul trebuind să aleagă din mai multe variante imaginea care se potrivește în acea serie", a explicat Radu Jianu, președintele Mensa România

După ce au rezolvat problemele ridicate de specialişti, cei mici au căzut de acord că:

"A fost ceva nou și a fost interesant. Am avut mai multe căsuțe și trebuia să găsim logica, ce se potrivea."

Testul a durat 20 de minute, iar peste câteva săptămâni candidaţii nu primesc un rezultat sub formă de coeficient de inteligenţă, ci doar calificative admis sau respins.

MENSA este o societate fondată în Oxford, Marea Britanie, în anul 1946 şi are ca membrii oameni cu un coeficient foarte înalt de inteligență din întreaga lume. În România, societatea şi-a deschis în iunie 1991 o filială care numără azi 500 de membri. În Oradea există cinci persoane care au promovat testul și au fost primite în rândurile celor mai inteligenți oameni ai planetei.

reporter: Florina Fofiu
operator: Gabor Szilagyi

editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri