Sari la conținut

Trei MIG-uri, la mitingul din Baia Mare

Sutele de spectatori care au venit la mitingul organizat pe aeroportul din Baia Mare au aplaudat acrobaţiile făcute în zbor de piloţii de la Aeroclubul României. Lor li s-au alăturat formaţiile Hawks of Romania, Blue Wings si White Wings, care i-au impresionat pe cei prezenţi cu manevrele făcute.

"Pentru noi e cea mai frumoasă meserie pe care ne-o puteam alege, eu şi colegii mei. Ne place mult ceea ce facem, ne place acrobaţia şi să îi învăţăm şi pe alţii să zboare", spune George Rotaru, directorul Aeroclubului României.

Pasionaţii de acrobaţii aeriene au admirat aeronavele Extra 3001 si Zlin 142, cele ultrauşoare Ikarus, planoare de acrobaţie şi balonul cu aer cald. Vedetele mitingului au fost cele trei MIG-uri 21 Lancer, care i-au încântat pe spectatori.

"O chestie foarte spectaculoasă. Aşteptam demult aşa ceva în Baia Mare."

"Foarte frumos. Îmi place că se organizează astfel de mitinguri."

Un moment aparte l-a constituit cel oferit de un paraşutist din Piteşti, care a sărit cu un uriaş steag al României.

"Este un steag conceput şi fabricat în mare parte de mine. Are 450 de metri pătraţi şi e unic în Europa", confirmă Marius Pîrvu, paraşutist în cadrul Aeroclubului din Piteşti.

La mitingul aviatic de la Baia Mare a fost prezent şi un elicopter Puma Sokat. Este pentru a treia oară când se organizează un astfel de eveniment în oraş, dar pentru prima dată când Forţele Aeriene şi-au adus cele mai impresionante aeronave.

Mai multe fotografii, pe pagina de Facebook a Digi24 Oradea.

Redactor: Adrian Laboş
Operator: Kristi Kosa