Trei noi parcări pe mai multe niveluri vor fi ridicate în centrul municipiului Oradea

Data publicării:
parcari bun

În Oradea a fost finalizată până acum o singură parcare supraetajată, aflată în spatele Palatului de Justiție. Alta se află în construcție se află în fața Spitalul municipal Gavril Curteanu, iar pentru realizarea ei au fost alocați peste 14 milioane de lei. Noua parcare va fi legată de piața Rogerius printr-un pasaj subteran, amenajat pe sub strada Corneliu Coposu.

"La ora actuală se încep lucrările pentru realizarea pasajului de legătură, lucrările sunt realizate la parcare în proporție de 70%", spune Florin Alexandru, purtătorul de cuvânt al Administrației Domeniului Public.

Din acest motiv, de luni, 18 iulie, traficul în zonă va suferi modificări.

"Traseele tramvaielor liniilor 1R și 1N vor fi suspendate pe durata lucrărilor, iar circulația va fi înlocuită cu autobuze. Între Olosig și Rogerius va circula un tramvai pendular pentru a acoperi bucata de traseu neacoperită de circulația autobuzelor", a precizat Carmen Tocuț, purtătorul de cuvânt al OTL.

A doua parcare subterană, ce va avea 448 de locuri, se află în lucru în centrul orașului, pe malul Crișului Repede. 24 de milioane este nota de plată în acest caz, iar lucrările trebuie terminate în toamnă.

"Lucrarea este realizată în proporție de 20%, s-au realizat săpăturile generale, s-au realizat toți pereții mulați se lucrează încă la rezistență, nivelul -3 este aproape realizat", a detaliat Florin Alexandru.

Primăria vrea să ridice în zona centrală alte trei parcări pentru a decongestiona traficul.

"Avem în vedere strada Brașovului, lângă magazinul Crișul, strada Gheorghe Barițiu. acolo unde e baza Voința și în curtea din spatele Primăriei. Vorbim de zona centrală unde sunt sedii de instituții, birouri, școli, grădinițe", spune Anca Grama, purtătorul de cuvânt al Primăriei Oradea.

"Toate zonele sunt aglomerate; mașini pe trotuar - ar trebui rezolvat cumva."

"Orice oraș mare are nevoie de parcări subterane. Nu văd altă soluție practică decât sistarea completă a traficului în centru."

La sfârșitul anului în centrul orașului Oradea vor exista 1317 locuri în parcări supraetajate sau subterane.

Reporter: Bogdan Costea
Oparator: Florin Lucuța

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri