Trei proiectile descoperite în Bihor. Unul a fost găsit în timpul unei partide de vânătoare

Data actualizării: Data publicării:
proiectile pirotehnisti camp ISU Crisana (1)

Trei misiuni de ridicare a unor obiecte explozive, rămase din timpul celui de-al doilea război mondial, au fost executate de pirotehniştii ISU Crişana în prima zi a săptămânii. Aceştia au transportat şi depozitat în siguranţă trei proiectile descoperite în Oradea, Marghita şi Pădurea Neagră. Unul dintre acestea a fost găsit în timpul unei partide de vânătoare.

Prima sesizare la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” a fost făcută în jurul amiezii de luni. Un apel la 112 anunţa descoperirea unui proiectil, pe un teren agricol din oraşul Marghita.

„Cel de-al doilea apel primit în jurul orei 15:55, solicita intervenţia echipajelor specializate la Pădurea Neagră, unde apelantul găsise un proiectil în timpul unei partide de vânătoare”, a precizat maiorul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU Crişana.

Ultimul apel a anunţat că un obiect asemănător a fost găsit în timpul efectuării unor lucrări de amenajare a spațiului verde din curtea unei firme situată pe strada Ștefan Octavian Iosif din Oradea.

Cele trei proiectile de calibru 76 milimetri, provenite din cel de-al doilea război Mondial, au fost ridicate, transportate şi depozitate în condiţii de siguranţă de pirotehnicieni. Obiectele urmează să fie distruse.

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri