Sari la conținut

Un bihorean, campion al Uniunii Europene de Box

În doar nouă ani de activitate, Alexandru Jur a reuşit să pună Bihorul pe harta bună a boxului profesionist. Campion al Belgiei şi al Uniunii de Box Francofone, pugilistul originar din Sînmartin a câştigat în octombrie şi centura Uniunii Europene de Box.

Performanţa i-a adus lui Alexandru Jur o urcare pe locul cinci în topul continental al categoriei 90 de kilograme.

"Un rezultat pentru mine, pentru toată cariera mea care am făcut-o. O mulţumire, mai ales un cadou. Pentru mine e foarte important titlul acesta care mă face să avansez, să pot să boxez pentru mondial, să pot să fac un WBC Silver."

Sportivul care a debutat în box sub îndrumarea antrenorului Viorel Crăciunea, la clubul Gym Mar Strong, îşi doreşte să ajungă în topul mondial al categoriei sale.

"Vreau să lupt cât pot, cât mă ţine, şi dacă mă ajută Dumnezeu să pot să ajung nu chiar campion mondial - şi dacă un WBC Silver - dar să fac o semifinală", spune Alexandru Jur, deţinător al centurilor UBF şi UEB.

La fel ca marii campioni Mihai Leu, Leonard Doroftei sau Lucian Bute, bihoreanul se antrenează în străinătate. O face la un club din Hamburg, unde se pregăteşte şi greul României, Cristian Ciocan. Cel mai mult îşi doreşte să lupte în faţa propriilor suporteri, cea ce s-ar putea întâmpla pe 14 aprilie, în Arena „Antonio Alexe".

"Vreau să boxez pentru un WBC Francofon care o să mă claseze între primii zece mondial şi sper să reuşesc. Dar o să reuşesc, mi-am pus în cap orice ar fi, eu trebuie să boxez acasă. E visul meu."

La profesionişti, Alexandru Jur a disputat până acum 17 meciuri, încheiate cu 16 victorii şi o singură înfrângere.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Florin Lucuţa