Sari la conținut

Weekend la munte, pe bicicletă sau în ateliere meșteșugărești

Cei care aleg plimbarea pe biciclete vor porni pe traseu sâmbătă, la ora 11. Vor străbate o zonă pitorească din Platoul Carstic Vașcău, între satele Colești, Izbuc și Călugări, pe o distanţă de 25 de kilometri. Din cauza reliefului, participanţii au nevoie de biciclete MTB sau trekking, dotate inclusiv cu cauciucuri subțiri, necramponate.

„Este un traseu ușor, care se parcurge în cea mai mare parte pe asfalt și care oferă peisaje naturale specifice. În plus, se va vizita Mănăstirea de la Izbuc, cu bisericile de piatră și lemn", au transmis organizatorii.

Ateliere meşteşugăreşti şi noapte în cort

Cei ce nu doresc să participe la plimbarea pe biciclete pot participa sâmbătă, de la ora 12, la atelierele de meșteșuguri tradiționale, unde vor afla cum se prepară bunătățile făcute de bunica, cum se realizează sculptura în lemn ori cum se confecționează oalele de pământ.

Sâmbătă seara va fi făcut un foc de tabără şi mâncare la ceaun, iar doritorii îşi pot instala cortul în curţile localnicilor.

Duminică, organizatorii propun un traseu la pas timp de câteva ore. Va fi vizitată Peștera din Valea Popii, iar după o urcare spre Vf. Sfaraș vor fi admirate imaginile panoramice ale Munților Codru Moma și ale Depresiunii Beiușului.

Editor web: Adrian Laboş
Foto: Agenţia de Management al Destinaţiei Bihor