Zece vietnamezi și patru călăuze din Slovacia, prinși la granița cu Ungaria

Data actualizării: Data publicării:
vietnamezi la granita
foto: Poliția de Frontieră

Zece vietnamezi au fost prinşi la graniţa cu Ungaria, în zona localităţii Tămăşeu din judeţul Bihor, în timp ce încercau să ajungă ilegal în ţara vecină. Poliţiştii de frontieră au intrat în alertă după ce au oprit în trafic două mașini în care se aflau trei cetățeni slovaci și o mulțime de bagaje.

”(Joi - n.n.) în jurul orei 12, poliţiştii de frontieră au oprit pentru control (...) două autoturisme (...) înmatriculate în Slovacia. În urma controlului autoturismelor, polițiștii de frontieră au descoperit mai multe bagaje care nu aparțineau șoferilor, aspect ce a trezit suspiciuni cu privire la numărul persoanelor transportate. Imediat, s-a procedat la verificarea zonei de competență a localității Tămășeu, ocazie cu care au fost descoperiți, la aproximativ 10 de metri faţă de linia de frontieră cu Ungaria, 11 cetățeni străini”, a transmis comisarul-șef Laura Bondar, purtătorul de cuvânt al ITPF Oradea.

Din cele 11 persoane descoperite, zece - cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani - erau din Vietnam, iar un bărbat de 26 de ani, din Slovacia. Toți au fost duşi la sediul Poliţiei de Frontieră pentru cercetări.

Anchetatorii au stabilit că cei zece vietnamezi au intrat legal în România.

”Pentru că le expira perioada de şedere în ţara noastră au hotărât să încerce să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pentru a ajunge în Germania. Astfel, după ce au fost transportaţi în apropierea frontierei de stat cu cele două autoturisme, cetățeanul slovac (...) urma să-i sprijine pe cei 10 cetățeni din Vietnam ca să treacă ilegal graniţa, pe jos, în Ungaria”, au explicat polițiștii de frontieră.

Vietnamezii sunt cercetați pentru tentativă de trecere a frontierei, în timp ce slovacii sunt acuzați de trafic de migranți.

Redactor: Adrian Ciucuriţă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri