Zeci de percheziţii în Bihor. Sunt vizaţi suspecţi de furt şi traficanţi ori consumatori de droguri

Data actualizării: Data publicării:
FOTO_4_PERCHEZITII_BCCO_CANNABIS

Zeci de percheziţii au avut loc în această dimineaţă în mai multe localităţi din sudul Bihorului. Peste 100 de poliţişti, alături de ofiţeri de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate, au descins în locuinţele unor persoane suspectate de spargeri de locuinţe, de furturi din societăţi comerciale sau de trafic și consum de droguri.

În Beiuș, Petrileni şi Ştei poliţiştii din cadrul BCCO Oradea, sub coordonarea procurorilor DIICOT Oradea, au  verificate şase adrese, unde locuiau șase persoane bănuite de cultivarea, procurarea și distribuirea de droguri de risc, respectiv canabis.

"Gruparea de crimă organizată era formată din șase bihoreni cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, bănuiți că și-ar fi desfășurat activitatea infracțională în perioada 2016 până în prezent. În urma percheziţiilor, au fost ridicate 1.500 de grame de plante de cannabis (masă verde) și 1.800 de grame de muguri de cannabis uscați. De asemenea, au fost descoperite și confiscate cântare utilizate la porționarea drogurilor, foițe pentru confecționarea țigărilor cu cannabis, precum și testere pentru droguri", se arată într-un comunicat al BCCO Oradea.

FOTO_1_PERCHEZITII_BCCO_CANNABIS
FOTO_1_PERCHEZITII_BCCO_CANNABIS

imagini de la percheziţiile din cadrul dosarului de trafic de droguri

La finalul percheziţiilor, cei şase suspecţi au fost prezentaţi procurorului DIICOT Oradea pentru luarea măsurilor legale. Potrivit ebihoreanul, printre suspecți s-ar afla și fiul unui fost prim-procuror al județului. În cursul acestui an, bărbatul a fost depistat conducând sub influența substanțelor halucinogene.

Percheziţii şi la suspecţi de furt

Tot în sudul Bihorului poliţiştii au descins la locuinţele unor persoane suspectate de spargeri de locuinţe sau de furt din societăţi comerciale. Acţiunile au avut loc în Vașcău, Nucet, Lunca, Lazuri de Beiuș şi Câmpani. În urma perchezițiilor, au fost ridicate diferite sume de bani, bunuri și înscrisuri.

"În cadrul acțiunii au fost implicați polițiști de la Serviciul de Investigații Criminale, Serviciul de Ordine Publică, Serviciul Criminalistic, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, Serviciul pentru Acțiuni Speciale, de la Poliția Municipiului Oradea și de la secțiile rurale de poliție Oradea și Biharia din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuș", a transmis comisarul Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

imagini de pe DN76, la întoarcerea poliţiştilor de la acţiunile din sudul Bihorului

În cadrul acestor operaţiuni, alte şapte persoane au fost duse pentru audieri la Poliţie ori la Parchet.

Acțiunea polițiștilor bihoreni a beneficiat de suportul tehnic de specialitate al Direcției pentru Operațiuni Speciale din cadrul IGP și de sprijinul Jandarmeriei Bihor.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Norbert Hegedus
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri