Sari la conținut
News Alert

Zeci de percheziţii într-un dosar cu un prejudiciu de 500.000 de euro

67 de percheziţii sunt făcute în această dimineaţă în 11 judeţe din ţară într-un dosar care priveşte infracţiuni economice cu un prejudiciu de o jumătate de milion de euro. Poliţiştii Direcției de Investigare a Criminalităţii Economice a Poliției Române și cei din Maramureș, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș verifică sedii de firme şi 40 de administratori de societăţi comerciale.

Descinderile au loc în județele Maramureș, Bistrița-Năsăud, Iaşi, Satu Mare, Cluj, Galaţi, Botoşani, Neamţ, Mureş, Buzău și Vaslui.

"Percheziţiile sunt efectuate în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Maramureș, în care se efectuează cercetări pentru falsificare de instrumente oficiale, folosirea de instrumente false, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi evaziune fiscală", se arată într-un comunicat al Poliţiei Maramureş.

Ancheta a scos la iveală faptul că între anii 2014 şi 2015, 40 de persoane care reprezentau 53 de firme ar fi înregistrat în contabilitate mai multe facturi fiscale emise în baza unor operaţiuni comerciale fictive. Pentru acestea ar fi dedus sau compensat ilegal TVA şi ar fi diminuat artificial obligaţiile fiscale.

În acest fel, a fost cauzat bugetului de stat un prejudici estimat la 500.000 de euro.

În judeţul Maramureş percheziţiile sunt realizate cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului de Ordine Publică, Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, Serviciului Acţiuni Speciale şi cei din cadrul Poliţiei Municipiului Baia Mare.

Reporter: Izabela Jurasko

Pe aceeași temă