Ziua Pompierilor, marcată la Oradea

Data publicării:
ziua pompierilor

Moment aniversar pentru pompierii bihoreni. Salvatorii au sărbătorit astăzi Ziua Pompierilor din România, marcată anual pe 13 septembrie. Ca să scoată în evidenţă devotamentul şi sacrificiul militarilor, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a organizat expoziţii, exerciţii şi demonstraţii folosind tehnica de intervenţie chiar la sediul instituţiei.

A fost ziua porţilor deschise la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana". În ciuda vremii capricioase, mai mulţi copii au mers să admire echipamentele şi accesoriile pompierilor bihoreni.

"- Îţi plac maşinile de pompieri?
- Da, foarte mult.
- Dar ştii cu ce se ocupă pompierii?
- Da, ştiu. Cu focul şi cu ...", încearcă să ghicească o fetiţă.

"- Din ce ai văzut aici la pompieri ce ţi-a plăcut cel mai mult?
- Girofarele.
- Şi maşinile?
- Da.
- Ştii cu ce se ocupă pompierii?
- Da. Merg la incendiu”, spune un băiat.

168 de ani de la memorabila Bătălie din Dealul Spirii au fost marcaţi de către pompieri. Ziua de 13 septembrie aminteşte de eroii căzuţi la datorie şi celebrează devotamentul, curajul şi sacrificiul acestora.

"Cu ocazia Zilei Pompierilor din România, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana" a organizat ziua porţilor deschise la sediul tuturor subunităţilor din judeţ, activitate în cadrul căreia am pregătit pentru copii o serie de exerciţii demonstrative specifice de stingere, de acordare a primul ajutor calificat, de descarcerare, salvare de la înălţime, segmente din probele profesioniste şi nu lipsesc nici sesiunile de informare preventivă”, a precizat căpitanul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU Crişana.

În primele opt luni ale anului, militarii bihoreni au intervenit în peste 6.800 de operaţiuni, fiind salvate 19 persoane şi bunuri în valoare de aproximativ 33 de milioane de lei. În aceeaşi perioadă, personalul Inspecţiei de Prevenire a efectuat peste 1.500 de controale la instituţii, operatori economici şi unităţi administrativ-teritoriale.

Reporter: Anca Deac
Operator: Constantin Gheorghiţă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri