Sari la conținut
News Alert

Accident în Munţii Semenic: un bărbat a murit, iar alţi doi au fost răniţi - misiune dificilă de salvare a lor 

În jurul orei 21, un apel disperat la 112 anunţa tragedia. Şase muncitori ai unei firme din Reşiţa erau blocaţi în munţi, iar un alt coleg al lor era strivit de tractorul care tracta o remorcă plină cu materiale de construcţie şi care era răsturnat în pădure. A fost alertat Salvamontul, Pompierii, Ambulanţa, Jandarmii Montani şi Poliţia. După câţiva kilometri de drum forestier, ambulanţele s-au oprit, aşteptând ca salvamontiştii să meargă mai departe şi să le aducă răniţii. Au trecut încă două ore până când oamenii au ajuns în mâinile medicilor.

Primul bărbat, un tânăr de 22 de ani, era mort în momentul în care salvatorii au ajuns la el.

”Un bărbat de 53 de ani cu traumatism de bazin şi osul sacru, contuzie forte bazin şi încă un bărbat de 32 de ani, lucrător la firma respectivă, care acuză dureri toracice anterioare. Nu putem şti până nu facem radiografie dacă sunt fracturi sau nu”, afirmă Marius Cotârlă, medic primar pe ambulanţă.

Ceilalţi patru muncitori au rămas peste noapte la cabana din zona Cantonului Nera, acolo unde erau cazaţi.

4


Un tractor cu remorcă încărcat cu material lemnos s-a răsturnat într-o râpă şi câţiva dintre cei care erau pe remorcă au fost accidentaţi de scândurile care au căzut peste ei”, spune plt. maj. Daniel Stolnicu, comandantul echipajului de descarcerare.

La faţa locului au ajuns şi poliţiştii care vor deschide o anchetă ce va stabili exact cum s-a produs evenimentul. A fost sesizată imediat şi firma la care oamenii erau angajaţi (Electroechipament Reşiţa). Se pare că muncitorii executau mai multe lucrări la canalele de aducţiune a apei spre barajul Văliug. O anchetă va deschide şi Inspectoratul Teritorial de Muncă pentru a stabili dacă evenimentul a fost un accident de muncă.

reporter: Maria Rohnean
operator: Dan Şoşdean
foto: Salvamont Caraș-Severin
editor web: Călin Țenche