Aparatură de ultimă generaţie, donație pentru Spitalul Louis Ţurcanu din Timişoara

Data publicării:
arsi A



Douăsprezece staţii de monitorizare a pacienţilor care ajung cu arsuri la Spitalul de Copii Louis Ţurcanu au fost donate printr-un proiect al clubului Rotary.
”Am vrut să ajut Spitalul de Copii și, iată că, împreună cu partenerii americani, am reuşit să facem ceea ce de multe ori noi, la nivel local, din bugetul de aici, la nivel de ţară, nu se poate face”, spune Marius Dugulescu,iniţiatorul proiectului.

”Prin acest proiect am încercat să asigurăm medicilor de la Spitalul de Copii posibilitatea de trata copii cu arsuri, aici, fără a fi nevoie să-i trasportăm la Bucuresti sau în altă parte”, ne precizează Dan Şutean, fostul preşedinte al Clubului Rotary.

 

Banii pentru aparatură au venit de la cluburile Rotary din SUA, Ungaria, Slovacia, Suedia, Germania şi România.”Totul a fost posibil prin donaţiile individuale ale clubului”, spune Bob Medlez, preşedintele Clubului Rotary Oklahoma.

Pe lista aparatelor medicale cu care va fi dotat Spitalul de Copii Louis Ţurcanu se regăsesc echipamente de mare precizie, cu ajutorul cărora este posibilă reducerea perioadei de recuperare a pacienţilor cu arsuri. ”Am furnizat ventilatoare şi multe lucruri pentru spital. Motivaţia noastră au fost copiii. Copiii din Timişoara şi România sunt viitorul ţării voastre”, afirmă Bob Pagett, preşedintele Assit International.

Valoarea donaţiilor se ridică la aproximativ 100.000 de dolari.

reporter: Maria Rohnean
operator: Alin Lungu
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri