BASCHET. Al cincilea succes la rând

Data publicării:
succes bct galati

BC Timișoara continuă forma bună din 2016. Elevii lui Nenad Mandic au obținut a cincea victorie consecutivă din grupa locurilor 7-12, în fața nou-promovatei Phoenix Galați, scor 88-75. Oaspeții de la Dunăre câștigaseră precedentele trei întâlniri disputate în acest sezon în compania „leilor”. Timișorenii au controlat însă partida de la un capăt la altul, și și-au asigurat un avans confortabil încă din prima jumătate. A fost 27-19 după primul sfert, iar apoi 50-39 la pauza mare. Imediat după reluare, Phoenix a dat semne de revenire, s-a apropiat la cinci lungimi la mijlocul sfertului 3 (52-46), dar alb-violeții s-au distanțat din nou și au încheiat prima jumătate de oră de joc cu +12 pe tabelă, 71-59, după o serie bună de aruncări de la distanță.

Ultimele zece minute n-au mai oferit emoții suplimentare „leilor”, care au încheiat meciul la 13 puncte distanță. Jeremic și Zivanovic – cu câte 18 puncte fiecare au fost cei mai buni marcatori ai timișorenilor, în vreme ce Limek a reușit 17 puncte – cele mai multe – pentru gălățeni.

Încă un pas în față pentru noi. Mi-a fost teamă de această partidă, pentru că am avut parte de un final de săptămână dificil. Nu ne-am putut pregăti în această sală, am efectuat patru zile de antrenament într-o sală mai mică și după ultima sesiune mi-era teamă de cum v-a arăta echipa. Dar băieți au fost motivați și au făcut, încă o dată, un joc bun”, a declarat, la final, Nenad Mandic, antrenorul lui SCM BC Timișoara.

„A fost un joc de contact, mai dur. Asta e… aici câștig de cauză a avut Timișoara. Una peste alta ne uităm în grădina noastră și spunem că astăzi nu ne-am făcut jocul, am lăsat adversarul să marcheze prea ușor, greșeli pe care le pun pe seama unei lipse de concentrare”, a spus și omologul său, Florin Nini.

Cu cinci victorii la rând, timișorenii sunt tot mai aproape de salvarea de la retrogradare, însă se pregătesc pentru două jocuri consecutive în deplasare, cu Gaz Metan Mediaș și Dinamo București. 

Reporter: Claudiu Sav

Operator: Andrei Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri