Brad împodobit cu... speranţă. Ce vă cer ambasadoarele campaniei Help25

Data publicării:
brad prima



Ambasadoarele acestei campanii susţin că vor promova numărul de SMS 8862 la care se pot face donaţii pentru achiziţionarea aparatului atât de important în prevenirea cancerului la sân.

”Aşa cum gimnastica m-a ajutat pe mine să fiu ceea ce sunt şi sunt datorită gimnasticii ceea ce sunt astăzi, mă bucur să pot să ajut pentru că numele meu, poate atrag oamenii să fie alături în lupta cancerului la sân”, afirmă fosta gimnastă Simona Amânar.

”Femile au nevoie să îşi poată permite să îşi facă un control pentru prevenirea cancerului la sân. O să particip la toate evenimentele pe care Help25 le va organiza, o să încerc să-i conving pe prietenii mei să doneze la nunărul 8862”, ne anunță Liliana Oneţ, subprefectul judeţului Timiş.

”Mama mea a plecat din această lume, prea tânără, din cauza acestei boli, din cauza faptului că nu s-a dus la timp la doctor. Am pierdut un frate de 19 ani din cauza acestei boli, l-am pierdut pe tatăl meu şi toţi trei s-au dus în șase ani, este cel mai trist motiv. Bineînţeles că pot ajuta, la spectacole unde merg să strânge mult mai multă lume decât a fost aici, artiştii în general sunt generoşi şi suma nu este fabuloasă”, spune Nicoleta Voica, interpretă de muzică populară.

Reprezentanţii campaniei Help 25 susţin că au vrut să le transmită tuturor femilor că această boală este vindecabilă, însă doar dacă este descoperită la timp.

”Am vrut să transmitem către alte femei identificarea precoce a cancerului la sân este o problemă zilnică a fiecăruia dintre noi. Este o boală vindecabilă în stadii incipiente, cu condiţia să se facă ce trebuie făcut control anual în mamografie. Bradul are în el o serie de fundiţe roz care reprezintă simbolul speranţei şi al luptei împotriva cancerului la sân”, a declarat, pentru Digi24 Timișoara, Negru Şerban, preşedintele Asociaţiei OncoHelp Timişoara.

 

De îndată ce a fost aprins, bradul a şi atras atenţia mai multor timişoreni: ”Regret tăierea brazilor, dar cred că orice iniţiativă care este făcută să sprijine sănătatea şi să conştientizeze populaţia este binevenită”, ”Mi se pare interesant încă nu am văzut despre ce e vorba. Atâta timp cât există transparenţă e OK”.

Iniţiatorii campaniei Help25 susţin că odată achiziţionat mamograful va fi implementat şi un program de screening. În cadrul acestuia, 5.000 de femei care nu au posibilităţi financiare îşi vor putea face testele gratuit.

reporter: Marcela Sferlea
operator: Mihai Pop
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri