Capitala Banatului, reşedinţa teatrului. „A fost odată la Timişoara" a deschis Festivalul Dramaturgiei Românești

Data publicării:
teatru prima

„A fost odată la Timişoara" e piesa care a deschis Festivalul Dramaturgiei Românești. O poveste despre un oraş ca o familie, cu revoluţiile şi prejudecăţile sale, cu momentele ei de curaj şi laşitate. "Nu ne-am născut în locul potrivit" sau "Solidaritate" sunt alte două piese care s-au jucat în prima zi a evenimentului. Ofelia Popii sau Mihai Călin sunt doar două din numele importante din teatrul românesc care vor urca pe scenă.

”Este foarte frumos că se organizează astfel de spectacole pentru Timișoara și sper să primim titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021”, ”Mă bucură foarte mult că sunt organizate evenimente și venim cu plăcere”, ”Ne simțim foarte bine, foarte frumos!”, spun spectatorii.

Spectacole semnate de artişti precum Radu Afrim, Gigi Căciuleanu sau Răzvan Mazilu vor transforma capitala Banatului într-un oraş al dramaturgiei.

”Din atât de multe spectacole evident ca m-au intersat câteva lucruri să urmăresc, sigur, în primul rând spectacolele bune, adică nu neapărat un text bun, cât o punere în scenă interesantă, nouă, provocatoare”, afirmă Oana Borș, selecționer de spectacole la Teatrul Naţional.

Reprezentanţii teatrului vin cu veşti bune. Luna viitoare timişorenii vor avea parte din nou de un maraton - Festivalul European al Spectacolului Timişoara. Iar piesele vor fi jucate în aer liber.

”Anul acesta Festivalul este împărțit în două etape, anul acesta avem o etapă în mai și una în iunie, ceea ce până acum nu s-a întâmplat, de obicei erau împreună. Am făcut o separare foarte clară și necesară”, ne-a declarat Ada Hausvater, directorul Teatrului Național din Timișoara.

Festivalul va continua până duminică. În total, vor putea fi văzute 15 piese găzduite de sălile Teatrului Naţional din Timişoara. Pe lângă punerile în scenă, publicul se va putea bucura şi de spectacole de lectură, workshop-uri şi conferinţe.

reporter: Ana Maria Mocan
operator: Mihai Pop
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri