Sari la conținut

Carne de porc transportată pe paleţi 

Din fotografie se vede că bucăţile de carne sunt aşezate direct pe paleţi de lemn, într-un camion ruginit, cu numere de Timiş, iar autovehiculul nu are nici măcar uşi. DSV Arad a demarat o anchetă, iar DSV Timiş a fost înştiinţată, pentru a afla de unde provine carne. Fotografia a fost postată pe pagina de Facebook a arădeanului. Imediat aceasta a generat comentariile internauţilor.

„Șapte ani am transportat marfă perisabilă... nu se transportă carne cu usă tip roletă…nu cu o podea așa distrusă… nu pe paleți de lemn… si nu așa !!! nu tu o folie protectoare….  ”, a scris o persoană pe reţeaua de socializare.

„Pe bune... ăsta așa circla prin oraș?”, se întreabă, indignat, alt arădean. Pe fir au intrat şi autorităţile. Direcţia Sanitar-Veterinară Arad a demarat o anchetă pentru a afla care era destinaţia cărnii de porc.

„În urma verificărilor s-a constat că mijlocul de transport cu acel număr de înmatriculare nu figurează pe niciun document de intrare și niciun document sanitar, în județul Arad”, a precizat Florentina Rădac, șef serviciu antifraudă, DSV Arad.

Pentru ca autocamionul este  înmatriculat în Timiş şi autorităţile de aici au fost înştiinţate de situaţie.

„Nu ştiu dacă maşina este autorizată sau nu, dar în mod sigur nu îndeplineşte condiţiile la modul în car arată ea în poze. Aia e clar. Nu ştiu care e cauza, I s-a udeschis uşile… oricum ea a ajuns în Arad , a fost depistată şi colegii s-au deplasat să facă verificările necesare. Problema este cea care se referă la condiţiile de transport. E vorba despre nerespectarea lanşului frig şi în al doilea rând privind integritatea mijlocului de transport”, a explicat și Adrian Popa, directorul DSV Timiș.

Momentan, autorităţile din Arad nu au făcut public numele firmei transportatoare şi nici dacă marfa a ajuns la consumatori. 

Reporter: Caterina Ledrer, Dan Codre

Operator: Cristian Kovacs