Sari la conținut

Concediu... în fața ghișeului


„Eu am stat aici vreo trei ore jumate. Până acuma. Şi de dimineaţă a fost plin aici!”, spune un arădean.

Dacă doriţi să obţineţi un paşaport zilele acestea la Arad va trebui să vă înarmaţi cu răbdare pentru că ghişeele unde se primesc acte şi se eliberează documentele de călătorie sunt supra aglomerate.

„Trebuie să mergem la ANAF să plătim o chitanţă care stăm acolo cel puţin o oră jumate – două şi după aia trebuie să venim să băgăm de paşaport aci care stai patru, cinci ore”, adaugă un altul.

Solicitanţii de paşapoarte, cei mai mulți, cetăţeni români care locuiesc în altă ţară, spun că autorităţile puteau să se pregătească mai bine pentru acest aflux de public. Mai ales că nu este primul an în care, pe timpul verii, se aglomerează biroul de eliberare a documentelor de călătorie.

„[Aşteptaţi de mult după paşaport?] Da. Şi luni am fost şi când am ajuns la rând nu o vrut să ne bage înăuntru. [Ce spuneţi de organizarea de aici? S-ar putea face mai bine?] Mai, mai. Mult mai bine”, susține un alt arădean.

„Vine foarte multă lume şi ar trebui să facă alt sistem. [Durează mult până obţineţi un paşaport?] Da. Foarte mult”, este de părere o altă persoană care așteaptă la rând.

Oamenii care solicită paşapoarte sunt nemulţumiţi pentru că de câteva zi le sistemul de eliberare a biletelor de ordine nu funcţionează. Ceea ce sporeşte şi mai mult timpul de aşteptare” - Dan Codre, reporter Digi24 Timișoara.

Prefectura Arad îi îndeamnă pe solicitanţii de paşapoarte să fie calmi şi răbdători.

„Pentru cei care aplică pentru un paşaport îi rugăm să aibă răbdare, să respecte instrucţiunile personalului de acolo şi urmeze toate procedurile, care au fost simplificate în ultima vreme, pentru obţinerea unui paşaport”, explică Lucian Cosma, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Arad.

În primele două trimestre ale anului în Arad au solicitat paşapoarte peste 5800 de persoane cu 600 mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut şi cu 1700 peste numărul de solicitanţi din prima parte anului 2014.

Reporter: Dan Codre

Operator: Cristian Kovacs