Cum va fi iarna ce vine în vestul țării: sunt așteptate două luni cu ninsori abundente

Data publicării:
iarna ninsoare - meteo



Prognoza meteo pentru DECEMBRIE
- Regimul termic va fi apropiat de cel normal în vestul țării (in regiunile nordice, nord-estice și centrale sunt posibile medii ale temperaturilor mai scăzute decât normele climatologice). Tot în vestul țării, cantitățile lunare de precipitații vor fi apropiate de normalul perioadei (precipitații abundente în centrul și sud-estul țării).
Prognoza meteo pentru IANUARIE - Valorile termice vor fi, în general, apropiate de mediile multianuale în vestul țării (local, în partea de sud și sud-est a țării, valorile vor fi peste normal), însă, în vestul României, sunt posibile valori excedentare în privința precipitațiilor.
Prognoza meteo pentru FEBRUARIE - Temperatura aerului va avea valori medii apropiate de normalul climatologic în cea mai mare parte a țării, cantitățile lunare de precipitații vor putea fi, local, excedentare în vestul și nord-vestul țării (cantitățile de precipitații vor fi apropiate de mediile climatologice in celelalte regiuni).

”Estimările sezoniere sunt realizate de catre Centrul European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia, și au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimată distribuția temperaturilor medii lunare, precum și distribuția cantităților lunare de precipitații, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs”, precizează ANM.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri