Desfăşurare de forţe pentru simularea intervenției în cazul unei explozii

Data publicării:
pompieri prima

Potrivit scenariului, deflagraţia s-a produs într-un apartament, din neatenţia proprietarului. Cinci persoane au fost prinse sub dărâmături şi alte două au fost blocate în propriile maşini, după prăbuşirea molozului. Victimele au fost transportate la spital în viaţă. Exercițiul a fost pentru salvatori un test pentru a vedea dacă sunt de pregătiți să intervină la fel de prompt și într-o situaţie reală.

 

Mai multe echipaje de pompieri şi SMURD au ajuns la faţa locului imediat după apelul primit la 112. Conform scenariului, un fum înecăcios s-a extins rapid în urma exploziei. Pompierii au fost primii care au acţionat. În paralel a început căutarea victimelor prinse sub dărâmături.

 

În ajutorul celor de la SMURD au sărit imediat voluntarii Formaţiunii Salvo şi cei de la Asociația Search & Rescue, care, ajutați de câinii dresați special pentru astfel de activităţi, au localizat victimele.

 

Alte victime au fost recuperate de la etajul superior, acolo unde pompierii nu au putut ajunge prin interiorul clădirii. S-a apelat astfel din nou la voluntarii SALVO.



Fiecare salvator a intervenit la fel ca într-o situaţie reală. ”În mod particular, în seara aceasta nu le-am spus nimic colegilor referitor la modul de organizare a exerciţiului, la numărul de victime, la tipul victimelor şi constat că s-au descurcat”, a afirmat Mihai Grecu, coordonatorul UPU - SMURD Timiş.

”Bineînţeles, acţiunea este coordonată de fiecare instituţie în parte, iar la nivelul întregii operaţiuni de salvare, există o coordonare unitară”, ne-a precizat maiorul Lucian Mihoc, inspector şef ISU Banat.

simulare explozie 01
simulare explozie 01


Simularea exploziei, urmată de incendiu, a fost modul în care echipele de intervenție au ales să marcheze Ziua Naţională a Protecţiei Civile.

reporter: Maria Rohnean
operator: Mihai Pop
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri