Sari la conținut
News Alert

Disciplină prin kickboxing

La Gala de Kickbox din acest an, cele mai strânse meciuri s-au dus între cei mai mici dintre concurenţi, sportivi de 4 sau 5 ani. Dar şi la alte categorii, luptătorii au dovedit că sunt bine antrenaţi. Maximilian, de exemplu, practică acest sport doar de câteva luni. Nu a reuşit să-şi învingă adversarul, dar nici nu s-a lăsat bătut. Meciul dintre cei doi s-a terminat egal.

"- Când o să fii mare, vrei să practici în continuare acest sport?  
- Da... dar depinde dacă o să pot, dacă o să am timp.
- Ce zic părinţii tăi?
- Mă felicită şi mă tot mustră ca să fiu din ce în ce mai bun", mărturisește Maximilian Barbu. 

Pentru începătorii precum Maximilian, astfel de competiţii sunt importante, dar, din lipsă de sponsori, sunt organizate foarte rar.

Miki Viel, antrenor: "Pentru pregătirea sportivilor galele astea sunt foarte, foarte bune. În general, pentru începători sunt bune. Am venit cu gândul să câştige, să intre în top, cum s-ar zice".

În total, zeci de copii şi tineri au luptat în ring pentru o medalie, o diplomă sau chiar pentru centură. Pe lângă emoţiile lor, părinţii au avut cele mai dese bătăi de inimă.

"-De un an de zile merge, i-a plăcut de la bun început.
- Nu vi se pare un sport dificil?
- Da, este, dar dacă lui îi place, noi îl susţinem", ne-a spus mama unui dintre concurenți.

"Participă sportivi din toată ţara, Craiova, Herculane, Orşova, Deva. Promovăm tineretul, în general. „Luptă în ring, nu pe stradă!", ăsta e moto-ul nostru".

La Gala de Kickbox din acest an au participat 130 de sportivi din toată ţara.


Reporter: Maria Rohnean
Operator: Adrian Ionescu

Pe aceeași temă