Sari la conținut

Evaziune fiscală cu angajați la Finanțe


„În timpul monitorizărilor SRI, ofițerii de informații au descoperit că ori de câte ori membrii rețelei voiau să dea o nouă lovitură și să creeze o firmă-fantomă, erau ajutați chiar de o angajată a Finanțelor din Caraș-Severin” - Vlad Ungar, reporter Digi24 Timișoara.

„Îi ajuta să poată să bage în lichidare firmele alea și să le radieze, chiar dacă aveau datorii foarte mari la bugetul statului (...) Îi ajuta cu diferite acte, îi învăța cum să facă contestații împotriva actelor de control pe care le făceau cei de la Finanțe”, a explicat Mircea Andreș, procuror-șef DIICOT Timișoara.

Camelia Chivu, șefa departamentului juridic de la finanțe, ar fi sabotat astfel controalele propriilor colegi - inspectorii antifraudă.

„De ce v-au adus polițiștii? Ce v-au întrebat?”

Funcționara e cercetată sub control judiciar, iar superiorii ei spun că n-au stabilit încă dacă o vor sancționa. Săptămâna aceasta, oamenii legii au destructurat o reţea care a păgubit statul cu peste 25 de milioane de lei. 35 de oameni sunt vizați în dosarul de evaziune fiscală, printre care și prefectul de Caraș-Severin, care și-a dat demisia.

Reporter: Vlad Ungar

Operatori: Dan Petcu, Mihai Pop