Sari la conținut

Înapoi la școală. La clasa I, tot fără Abecedar

Prima zi după vacanța de Crăciun a fost una de acomodare, in special pentru cei mici: ”Astăzi, în prima zi, am lucrat în caiete, am colorat. Ne-am jucat. Mi-a plăcut și să fiu liberă, acasă”, ”Astăzi, mai mult am lucrat să colorăm”, ”Ne-am jucat și ne-am reîntâlnit”.

Cei pasionați de învățătură, nu au lăsat cartea nici în zilele libere: - Ce ai făcut în vacanță, cum te-ai distrat? ”Făceam în caiete”, - Deci teme și în vacanță? ”Da”.

- A așteptat cu nerăbdare să se întoarca la școală? ”Da, îi place foarte mult”, ”De-abia aștepta, că îi place foarte mult la școală și învață foarte bine. Ce îi dă teme pentru acasă, face”, spun părinții.

În următoarele săptămâni, elevii încep evaluările pentru că trebuie încheiate mediile. În mai puțin de o lună, pe elevi îi așteaptă o altă vacanță. ”Vor avea o vacanță intersemestrială, în prima săptămână a lunii februarie, după aceea urmează ”Școala Altfel”, între Florii și Paște, apoi o vacanță de o săptămână și, bineînțeles, vacanța mare”, ne-a precizat Mihaela Șora, directorul Școlii Generale Nr. 30 Timișoara.

Pe de altă parte, la clasa I se lucrează în continuare fără Abecedar. Situația va persista, se pare, și în semestrul al II-lea, după ce manualul a ajuns la a patra reeevaluare în urma contestațiilor depuse de edituri.

Fiecare se descurcă așa cum poate, unii merg după manuale vechi, dar cei mai mulți lucrează după auxiliare, cu sprijinul părinților. Am primit manualele vechi, dar nu mai corespund programei și atunci preferăm să mergem după auxiliare, cu fișe și materiale făcute de noi”, afirmă Aurelia Bălănescu, învățătoare.

Semestrul al doilea începe în 9 februarie, potrivit structurii anului școlar.

Reporter: Raluca Popa
Operator: George Ștefăniță
Editor web: Călin Țenche