Sari la conținut

Infiltrații de apă pe autostradă

Problemele legate de infiltrațiile de apă au fost constatate de  experţii de la compania Egis.

„Încă de anul trecut, specialiștii de la Egis atrăgeau atenția CNADNR că infiltrațiile reprezintă o problemă serioasă. Și asta după doi ani de monitorizare a autostrăzii. Tocmai de aceea, toamna trecută, au apărut și gropi, dar ele au fost plombate între timp” - Caterina Ledrer, reporter Digi24 Timișoara.

Potrivit analizei făcute de Egis, apa izvoraste in zona unde autostrada prezinta o panta de 1%. Inginerii recomandă efectuarea unor modificări la sistemului de drenare a apei.

„Forajele realizate pe banda de urgență, la un metru și jumătate adâncime, au indicat prezența apei chair lângă structura de rezistență a autostrăzii. Problema ar putea fi rezolvată cu un cost de 550.00 de euro” - Caterina Ledrer, reporter Digi24 Timișoara.

În plus, aceeași companie recomandă adâncirea canalelor în care se amplasează drenurile, montarea unor tuburi cu diametrul de 30 de centimetri şi refacerea integrală a stratului de asfalt. Lucrarea ar scădea atât costurile viitoare de întreținere a autostrăzii, cât și pe cele de reparație a acesteia pe termen mediu și lung, adaugă reprezentanții firmei din Franța. 

Reporter: Caterina Ledrer

Operator: George Ștefăniță