Sari la conținut

Joc cu muzică "made in Lugoj". Nitro Nation, disponibil pe Android, are deja mii de utilizatori în toată lumea

Muzica este pasiunea lui Roli Farago, un tânăr de 18 ani din Lugoj. De când a descoperit chitara şi pianul electronic, visează să facă muzică pentru jocuri. Iar dorinţa i s-a îndeplinit: ”Aveau o singură melodie pe fundal și m-am gândit să iau legătura cu ei să le ofer serviciile mele”.

Astfel, că în urmă cu o săptămână, a trimis un e-mail către firma producătoare.

”Băieții de la Creative Mobile, developerii toți, au ascultat piesele dintre care doar o piesă de a mea a ajuns în trailer și apreciată de developeri”, spune Roli Farago, elev.

Iar la scurt timp, a primit şi răspuns. Unul pozitiv. ”Am arătat-o colegilor noștri și echipei. Au fost impresionați de muzica electronică dubstep pe care el o face. Melodia lui Roli, Jump, am pus-o pe Facebook și a primit sute de likeuri și shareuri, și toți spuneau că muzica și jocul sunt superbe”, spune Stefan Ruhle, reprezentant al firmei de jocuri.

În cartier e mândrie mare. Ori de câte ori fac un raliu virtual pe telefoanele mobile, auzul vecinilor e încântat de acordurile lui Roli:
”A dat lovitura cu chestia asta și blană”,
”Ascult muzica lui și e foarte faină”

”Acum sperăm ai aibe noroc cu melodia ce a făcut-o în joc”, spune Daniela Jucu, mama lui Roland.

Elevul lugojean face acum parte din echipa celor de la Creative Mobile. Încă nu a negociat salariul. Însă, cu siguranţă, nu va fi deloc de neglijat. Jocul Nitro Nation, disponibil pe sistemele Android, are deja mii de utilizatori în toată lumea, iar mai nou muzică made in Lugoj.

„Prostia omenească"... vine pe tabletă. Aplicaţia aduce basmele lui Creangă mai aproape de generaţia hi-tech 

Reporter: Vlad Ungar
Operator: Adrian Ionescu
Editor web: Călin Țenche