Locuri de joacă din Timișoara, pericol pentru copii

Data publicării:
locuri de joaca prima

”Sare fetița. Şi trambulina este stricată”, - Trebuie să o ţineţi neapărat de mână? ”Absolut, absolut, absolut”.

Trambuline rupte, instalaţii de căţărat defecte, cu şuruburi lipsă sau scoase în afară - sunt doar câteva dintre surprizele de care au parte părinţii care vin cu copiii lor în Parcul Clăbucet din Timişoara, spaţiu ce a fost inaugurat acum cinci ani.

”Astea oricum trebuie remediate, trebuie, în special că sunt copii foarte micuţi”. Covorul din tartan, montat pentru a amortiza eventualele căzături ale micuţilor, lipseşte în multe locuri, şi a lăsat loc betonului. ”Cam prea repede s-au stricat, nu? Şi copiii mici se împiedică, deci trebuie să fii atent cu ei”.

Probleme au fost descoperite şi în alte parcuri din Timişoara. O altă neregulă descoperită de inspectorii OPC este în Parcul Copiilor. Aceşti cai din lemn nu au mai fost vopsiţi de la inaugurare, iar în acest moment stratul protector este exfoliat, astfel încât cei mici riscă să fie zgâriaţi.

”Chiar în parcul în care locuim noi, toate sunt distruse. Adică, unde ar trebui să se caţăre pe tobogan, e desprinsă o bucată de lemn, cuiul e ieşit în afară, pot să se înţepe. Şi ei chiar vor să se urce, şi plânge că nu poate, chiar nu e ok”.

Acţiunea inspectorilor de la Protecţia Consumatorilor vizează toate spaţiile de joacă din oraş. ”Am decis că sunt probleme la acest sector şi am stabilit să se ia la verificat inclusiv parcurile, unde se joacă copiii noştri, Operatorul economic trebuie să repare aceste locuri de joacă, pentru că riscă să pună viaţa, sănătatea copiilor în pericol”, ne precizează Mihaela Ignat, directorul Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Timiş.

Responsabil de modul în care arată parcurile din oras este Primăria Timişoara. Deşi în mai multe locuri sunt probleme, reprezentanţii municipalităţii dau asigurări că acestea vor fi reabilitate.

”Permanent suntem interesaţi de siguranţa copiilor, din aceste locuri de joacă şi parcuri, motiv pentru care mergem, inventariem problemele care apar şi evident că le remediem”, susține Adrian Bere, directorul Direcţiei de Mediu din cadrul Primăriei Timişoara .

Dacă în perioada următoare nu vor fi rezolvate toate neregulile, amenzile pentru administraţia locală pot ajunge chiar şi la 50 000 de lei, în funcţie de gravitatea problemelor.

reporter: Adina Iriza
operator: Andrei Marina, George Ştefăniţă
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri