Nu dați de știre hoților, pe rețelele de socializare, că plecați în concediu!

Data publicării:
facebook



În ciuda statisticilor, locuitorii Timişoarei nu par să fie foarte îngrijoraţi atunci când vine vorba despre asigurarea locuinţelor sau a bunurilor. Puţini dintre aceştia au grijă să-şi monteze un sistem de alarmă. De obicei, doar cei care au trecut printr-o experienţă nefericită în care locuinţa le-a fost prădată.

Ce soluții au timișorenii pentru a se proteja de hotii din locuințe? ”La blocuri, la fiecare, dacă puteai pune un sistem de alarmă”, ”Unii mai pun parul după ușă, alții își mai pun un sistem electronic, își angajează un bodyguard”,”Încuiem și atâta tot”.

Majoritatea hoţilor acţionează după ce află informaţii despre proprietarii locuinţelor, spun poliţiştii. Atunci când nu reuşesc să afle detalii, acţionează la întâmplare în zona cartierelor de case, departe de agitaţia oraşului. La periferia orașului, de exemplu, gardurile caselor sunt foarte ușor de escaladat. În plus, dacă locuințele nu sunt dotate cu sisteme de alarmă, munca hoților devine și mai simplă.

Fie că îşi iau informaţiile de pe site-urile de socializare, de la vecini sau chiar de pe bileţele lăsate în uşă, hoţii reuşesc să îşi îndeplinească obiectivele. Cele mai multe din bunurile sustrase sunt plasme, electrocasnice, bani sau bijuterii.

”Le recomandăm să lase casele asigurate, să-și monteze sisteme de alarmă sau supraveghere video, să nu posteze pe rețelele de socializare faptul că sunt plecați”, sună sfaturile lui Ionuţ Bocancea, purtătorul de cuvânt al IPJ Timiş.

O parte dintre dosarele iniţiate în urma plângerilor făcute de către proprietari au fost finalizate, hoţii descoperiţi, iar prejudiciul recuperat. Pentru restul, cercetările continuă, însă poliţiştii susţin că au deja cercuri de suspecţi.

reporter: Maria Rohnean
operator: Cristian Axinte
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri