Sari la conținut

O pistă de biciclete din Timişoara trece printre stâlpi de înaltă tensiune


„Deși lucrările s-au întins pe mai bine de doi ani, pista e acum o provocare pentru bicicliști căci în unele locuri se îngusteaza la mai puțin de 40 de centimetri” - Vlad Ungar, reporter Digi24 Timișoara.

Daniel, spre exemplu, e unul din miile de amatori ai mersului pe două roți din Timișoara care fac zilnic slalom pintre  stâlpii din mijlocul pistei: „Dacă se poate deasupra stâlpului cumva levitând, nu știu ce cred constructorii care au realizat această capodoperă.Dezamăgitor... mai ales având în vedere că e o lucrare făcută pe bani publici”.

Oamenii care locuiesc în zona se uită cu groază la bicicliștii care le trec prin fața casei.

„Păi sperăm sa nu îi ia în brațe, să ia câte o fată, nu stâlpii”

„E greu cu stâlpii, asta-i România”.

„E complicat pentru pietoni, dar pentru bicicliști”.

Autoritățile locale spun că au cerut firmei care s-a ocupat de proiect și de executarea pistei  să rezolve problemele, mai ales că pentru reabilitarea străzii au fost scoase din bugetul local 6 milioane de lei.

„Este aproape imposibil să realizezi o pistă de biciclete, în condițiile astea nu realizezi pista de biciclete, nu te adaptezi cu lățimea pistei la situația din teren”, admite Dan Diaconu, viceprimarul Timișoarei

Lucrările de reabilitare la strada din Timișoara ar trebui finalizate anul acesta. Autoritățile locale spun că nu vor recepționa proiectul până când nu se rezolvă problema pistelor de biciclete. 

Reporter: Vlad Ungar

Operator: Andrei Marina