Sari la conținut

Om de afaceri din Lugoj, vizat de poliția italiană. Oamenii legii fac verificări legate de lucrări de reconstrucție a orașului L'Aquila

După ce orașul L'Aquila a fost parțial distrus de un cutremur în anul 2009, statul italian a alocat pentru reconstrucție peste 20 de milioane de euro. Firmele care s-au ocupat de refacerea clădirilor sunt suspectate acum de carabinieri de evaziune fiscală.

Potrivit presei italiene, după perchezițiile de ieri din peninsulă, și un om de afaceri din Lugoj este vizat în acest caz. Nicolae Otescu ar fi recrutat muncitori români pe care i-a trimis în Italia să lucreze la reconstrucția orașului L'Aquila, iar oamenii au fost plătiți sub salariul prevăzut de legislația din peninsulă.

”Aceasta este casa în care locuia Nicolae Otescu, vecinii lui spun că știau că are afaceri în Italia, dar niciodată nu au știu exact cu ce se ocupă bărbatul”, afirmă Vlad Ungar, reporter Digi24 Timișoara.

”Știu că are afaceri, da nu știu ce fel de afaceri”, - Când l-ați văzut ultima dată că sunteți vecini aici? ”Astăzi, astăzi l-am văzut, astăzi pe la prânz”, - Ce făcea? ”Stătea de vorbă cu cineva. Noi știm că are ceva afaceri prin Italia, dar nu știm să vă spunem cu exactitate”, afirmă vecinii.

Potrivit agenției de presă italiene AGI, bărbatul de 46 de ani din Lugoj este căutat acum de carabinieri.

Reporter: Vlad Ungar
Operator: Mihai Pop
Editor web: Călin Țenche