Percheziţii la foştii şefi de la UCM Reşita 

Data publicării:
UCMR

Adrian Chebuţiu a fost timp de patru ani administratorul UCM Reşiţa. Procurorii DNA Timişoara, cu sprijinul SRI, au descoperit că acesta ar fi devalizat compania, în loc să o salveze de la insolvenţă. Nu a plătit restanţele către stat, iar vilele şi cabanele fabricii ar fi fost vândute membrilor familiei sale.

”S-a efectuat o percheziţie domiciliară la domnul Chebuţiu. Urmează să fie dus la parchet pentru luarea unei declaraţii”, ne informează avocatul Andrei Popescu. - Domnul Chebuţiu are un punct de vedere? ”Da, nu se consideră vinovat din niciun punct de vedere”.

În funcţie de declaraţiile pe care le vor da foştii şefii ai UCM Reşiţa, anchetatorii vor decide dacă îi vor reţine sau nu pentru următoarele 24 de ore.

UCM Reșița a fost fondată în 1771 și este cea mai veche fabrică din România. Inițial a construit locomotive, dar după privatizare s-a axat pe producția de turbine hidraulice pentru hidrocentrale și centrale termice. În 2004 uzina avea datorii de 40 milioane de euro, iar în 2011, la finalul mandatului lui Adrian Chebuţiu, societatea înregistra restanţe de 200 de milioane de euro, majoritatea fiind către stat.

Reporter: Gerhald Ernst
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri