Sari la conținut

Pista de biciclete se oprește direct într-un zid. Se întâmplă la Timișoara

În acest moment, pista de biciclete realizată de curând pe malul Begăi se oprește direct într-un zid. Așa că bicicliștii nu au altă soluție decât să se abată din drum, până... anul viitor. Atunci cei care implementeaza proiectul promit să străpungă podul de peste Bega pentru a oferi continuitate traseului.

Un biciclist se uită la pistă și se plânge: ”Cine a făcut, arhitectul sau cine se ocupă, nu s-a gândit unde se duce ăsta. Suntem deștepți la capitolul prostie”. Alte opinii: ”Te dai jos și ocolești din nou partea asta a orașului, ca să ajungi din nou de unde ai plecat. Este un pasaj aici. Se poate sparge zidul aici și să facă mai departe. Să facă un lucru ca lumea, terminat”, ”Totul e pe dos. Noi suntem țara tuturor posibilităților”.

”Se va face o străpungere a podului, încât pista va avea continuitate pe mal. Sper să ne racordăm cât mai repede și să putem ieși la plimbare cu bicicleta pe malurile Begăi pentru zeci și zeci de km”, ne-a declarat Nicolae Robu, primarul Timișoarei.

”Ieșim cu pista imediat după terenul de fotbal, deci se vede acolo un teren de fotbal. Are o buclă și se va continua pe sub”, explică Magda Nicoară, managerul de proiect.

Primarul Timişoara admite că proiectul de reabilitare a malurilor Begăi are numeroase probleme. Una dintre ele se referă la trotuarele mult prea înguste, turnate recent: ”A fost gândirea proiectantului. Din păcate, nu a fost receptiv sesizărilor care le-am făcut. Eu am cerut să se facă mai multe revizuiri”.

În acest moment, proiectul de reabilitare a malurilor Begăi este finalizat în proporție de aproape 40%. Proiectul mai presupune și construirea unor stații de vaporetto, care vor deservi transportului în comun. Edilul Timișoarei susține că până vara viitoare, capitala Banatului va avea șapte astfel de mijloace de transport.

reporter: Raluca Popa
operator: Mihai Pop
editor web: Călin Țenche