Ploaie de... vizitatori, la Observatorul Astronomic din Timișoara

Data publicării:
astronomi B



De departe, cea mai mare atracție a fost telescopul. Nici nu s-a întunecat bine că pasionații de astronomie deja făceau coadă în faţa aparatului amplasat pe terasa observatorului: ”E interesant să vii la observator și eu n-am mai venit până acum, cu ocazia asta am venit”, ”Să văd și eu stelele”, ne spuneau ei.

 

Oamenii și-au adus pături, s-au așezat pe iarbă și au urmărit două filme documentare despre explorarea universului. În loc de bani, pentru intrare oamenii au donat rechizite, care vor ajunge la 60 de copii cu probleme materiale din Timișoara.

 ”O proiecție de film documentar european, de data aceasta film documentar, nu film artistic, într-un spațiu cu poveste din oraș. Acesta este motto-ul nostru, "Filme europene, spații cu poveste din Timișoara”. Astăzi am adus două filme documentare obținute de la Observatorul European de Sud", ne explică Nicoleta Ciocov, organizator Pelicula Culturală.

 

Laszlo Farkas, directorul Observatorului Astronomic din Timişoara, adaugă: ”O manifestație de genul acesta nu am mai făcut, în care să începem cu proiecția unor filme documentare și după aceea să continuăm cu niște observații astronomice și cu o vizită la Observatorul Astronomic”.

reporter: Ioana Sapianu
operator: Mihai Pop
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri