Pregătiri, la Timișoara, pentru Revelionul sârbesc

Data publicării:
revelion sarbesc prima-1

La unul dintre restaurantele din Timişoara unde se va marca trecerea în noul an după rit vechi, bunătăţile sunt pregătire chiar de un bucătar sârb. Printre bucatele tradiţionale cu care vor fi întâmpinaţi invitaţii se află şi njeguski stek, adică rulou din carne de purcel. După ce este pregătit, se pune pe grătar şi poate fi servit cu sos de ciuperci. Nelipsit de pe masa de Revelion va fi peştele, gătit într-un mod deosebit.

”Se pune ulei, ouă şi bere şi în această compoziţie se prăjeşte. După aceea, se pune un sos tartar deasupra”, afirmă Draghişa Milcovici Gyle, bucătar.

Pâinea va fi şi ea una tradiţional sârbească: ”ulei de măsline, boia, pâine tăiată şi se amestecă tot. Se bagă la cuptor, la aburi, 4-5 minute şi se serveşte”.

Pentru ca totul să fie perfect în noapte de Revelion, formaţia care va anima atmosfera a început să facă repetiţii. ”Cu o muzică foarte bună, vor fi aşteptaţi cu o grupă de trubaci din Serbia, vor fi întâmpinaţi cu o țuică de gutui şi cu mai multe specialităţi sârbeşti”, spune Iavor Radovancovici, manager de restaurant.

De Revelionul pe rit vechi vor avea loc petreceri şi în cluburi.

”Îi aşteptăm cu bufet suedez rece şi cald, şampanie din partea casei, şliboviţa, bineînţeles, nelipsita muzică sârbească de toate genurile, populară, naroniaţii cum se zice la noi”, ne-a declarat Marinjel Medja, reprezentant unui club.

 

În Banat, aproximativ 12.000 de sârbi vor marca trecerea în noul an pe rit vechi.

reporter: Marcela Sferlea
operator: Adrian Hrişcu
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri