Sari la conținut
News Alert

Primării în grevă


„Bună ziua! Lucraţi astăzi? Astăzi nu. Suntem în grevă! [Şi numai de mâine încolo toate...] Numai de mâine!”, discuție reporter-funcționar.

„Astăzi este doar o zi. Săptămâna viitoare... vedem. Dacă se rezolvă ceva, dacă nu... nedeterminat!”, spune o funcționară.

„Să ne înţeleagă şi pe noi... cetăţenii că nu din rea voinţă”, continuă o colegă.

„Noi dorim să continuăm greva în caz că nu se va soluţiona niciun fel, măcar o parte din solicitările noastre să fie acceptate”, explică Pavel Homoki,  lider de sindicat, Primăria Păuliş.

Deşi au făcut un drum degeaba până la primărie, oamenii nu s-au arătat deranjaţi de greva funcţionarilor. Mai mult, ei îi susţin pe aceştia în demersul lor de a obţine condiţii de muncă mai bune şi salarii mai mari.

„[Aţi venit cu treabă la Primărie?] Da, am venit să plătesc o amendă şi na... astăzi nu-i zi. N-am ştiut că îi grevă. Îi grevă? Nu ştiu”, spune o locuitoare din zonă.

„E dreptul fiecăruia om să-şi ia drepturile dacă... asta îi! [Ce o să faceţi? Veniţi şi mâine?] Venim şi mâine, sigur!”, spune o altă locuitoare din Păuliș.

„ăCe părere aveţi de această grevă? Care e poziţia dumneavoastră ca primar?] În calitatea mea de primar al Comunei Păuliş eu sunt de acord cu acţiunea funcţionarilor din administraţie”, susține Ioan Turcin, primarul comunei Păuliş.

Pe lângă revendicările legate de salarii, funcţionarii deplâng şi lipsa personalului calificat care să fie integrat în sistemul lor. În caz că negocierile cu Guvernul vor eşua din nou funcţioanarii din administraţiile locale vor declanşa greva generală pe termen nelimitat pe 19 iulie. 

Reporter: Dan Codre

Operator: Cristian Kovacs