Rețea de traficanți de droguri coordonată din pușcărie

Data publicării:
droguri 2



Primele descinderi au avut loc în noaptea de joi spre vineri când au fost reţinuţi șapte din cei 12 membri ai reţelei, care au fost audiaţi până la primele ore ale dimineţii, când s-a decis reţinerea lor pentru 24 de ore.

O a şasea percheziţie s-a făcut în urmă cu cateva ore, când poliţiştii au reţinut încă un suspect. Bărbatul a fost ridicat din plină stradă. El se află acum la audieri la sediul DIICOT, acolo unde au fost readuse și celelalate persoane bănuite de procurori că făceau trafic de cannabis. Anchetatorii susţin că, de la începutul anului şi până acum, suspecţii au vândut aproape un kilogram de stupefiante.

UPDATE. Reţeaua acţiona pe ruta Serbia - România. Liderul grupării, încarcerat în Penitenciarul Timişoara. Bani proveniți din vânzarea stupefiantelor, 9.000 de lei.

Potrivit procurorilor, reţeaua acţiona pe ruta Serbia - România, iar liderul grupării era un bărbat de 32 de ani, încarcerat în Penitenciarul Timişoara. Anchetatorii spun că deţinutul era ajutat de prietena lui, care asigura introducerea în ţară a drogurilor şi distribuirea acestora către membrii grupării.

Tânăra de 20 de ani era cea care aduna banii în urma comercializării stupefiantelor şi, periodic, se întâlnea cu furnizorul sârb pentru a achita marfa primită.

Noaptea trecută, cetăţeanul sârb a venit la Timişoara pentru a ridica sumele ce i se cuveneau, dar a fost prins în flagrant de poliţişti. În urma descinderilor polițiștii au ridicat un kilogram de cannabis, mai multe cantare electronice și 9000 de lei, bani despre care se bănuiește că provin din vânzarea stupefiantelor.

12 persoane au fost conduse la audieri, iar 6 au primit ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore. Procurorii cer acum arestarea preventivă a suspecţilor pentru trafic intern şi internaţional de droguri de risc, organizarea şi finanţarea activităţilor traficului de droguri dar și pentru deţinere de stupefiante.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri