Ripensia Timișoara, la 85 de ani: eram învățați să pasăm mereu în față!

Data publicării:
Ripensia 05
Ripensia 01
Ripensia 01


Jucătorii actualei echipe au participat la aniversarea celor 85 de ani de la înființarea Ripensiei Timișoara. „Este o onoare să fiu căpitanul Ripensiei“, a spus Călin Ozun, căpitanul echipei. Mai mult decât atât, Ripensia Timișoara se pregătește pentru cel mai important meci de până acum, al acestui sezon: în optimile Cupei României, Ripensia Timişoara va întâlni vicecampioana Pandurii Tg. Jiu, marţi 29 octombrie, pe stadionul ”Dan Păltinişanu”, de la ora 16.

„Așteptările noastre sunt mari. Am ajuns până aici, putem să obținem un rezultat foarte bun, dar depinde și de ce echipă va folosii Pandurii, dacă jucătorii exponențiali vor juca sau nu“, a precizat Radu Ienovan, președintele Clubului Ripensia Timișoara.

Cei 85 de ani au fost sărbătoriți prin lansarea primului număr al revistei Ripensia Sport Magazin, care va avea o apariție lunară. Lansarea revistei înseamnă mai mult câștigarea fanilor, dar obiectivul Ripensiei rămâne promovarea, în fiecare an, până în Liga I.

Clubul Ripensia Timișoara a fost înfiinţat în 21 octombrie 1928 şi are în palmares patru titluri de campioană a României, în sezoanele 1932/1933, 1934/1935, 1935/1936, 1937/1938, precum şi două Cupe ale României, în anii 1934 şi 1936.

Mai mult decât atât, echipa antrenată de Ovidiu Olariu a devenit deja prima echipă venită din liga a cincea care s-a calificat în optimile de finală ale Cupei României, până în această fază eliminând nu mai puţin de 10 echipe.

reporter: Miodrag Hojda
operator: Viorel Jiva
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri