România, în ierarhia europeană a castelelor. Castele Bran și Corvinilor, printre cele mai frumoase

Data publicării:
castele prima

Organizația europeană ce intră în contact cu birourile de turism de pe întregul continent a desemnat Palatul Pena din Portugalia drept cel mai frumos castel din Europa. Al doilea loc de pe podium este ocupat de Castelul Alcazar din Spania, iar Germania este și ea în top 3 prin Castelul Neuschwanstein. Clasamentul mai cuprinde obiective din Austria, Franța, Belgia sau Marea Britanie.

Însă și România este prezentă de două ori prin Castelul Corvinilor din Hunedoara și Castelul Bran. Dacă acesta din urmă, nu mai are nevoie de nicio prezentare, datorită legendei lui Dracula, noutatea este că în 2014, numărul turisților a crescut cu 8%, ajungând la peste peste 500 000 de turiști.

Castelul Corvinilor, în schimb, a fost desemnat destinația anului 2014 de către Trip Advisor. În același an a avut încasări de aproximativ 1 milion de euro, după ce a fost vizitat de peste 230 000 turiști. Monumentul istoric în stil gotic se va promova și anul acesta prin numeroase evenimente, cum ar fi Târgul European al Castelelor, un eveniment cu participare internațională, pentru care se vor cheltui 170 000 de lei.

Clasamentul celor mai frumoase castele din Europa

1. Palatul Pena, Portugalia
2. Castelul Alcazar, Spania
3. Castelul Neuschwanstein, Germania
4. Castelul Hohenzollern, Germania
5. Castelul Walzin, Belgia
6. Castelul Eltz, Germania
7. Castelul Chambord, Franţa
8. Castelul Culzean, Marea Britanie
9. Castelul Eilean Donan, Marea Britanie
10. Castelul Windsor, Marea Britanie
11. Castelul Corvinilor, România
12. Castelul Trevarez, Franţa
13. Castelul Hohenwerfen, Austria
14. Castelul Bran, România
15. Castelul Schwerin, Germania

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri