Ruta drogurilor: București - Craiova - Timișoara. Descinderi pe urmele traficanților. Clienților li se livra cea mai ”tare” marfă, canabis cu etnobotanice

Data publicării:
descinderi droguri prima

Descinderi în forță s-au făcut la 20 de adrese din Timișoara și Craiova. Poliţiştii filau rețeaua de mai bine de 6 luni. Un membru al grupării a fost la un pas să dea de gol operațiunea după ce și-a dat seama că a fost urmărit. A fost prins în plină stradă!

După șase ore de percheziții, cei doi tineri de 25 de ani care au creat rețeta de îmbinare a canabisului cu etnobotanicele au fost duși la audieri. ”Vindeai droguri? De ce te-au reținut? Vindeai droguri amestecate cu etnobotanice? V-ați folosit de minori?” Noul drog era vândut în preajma liceelor și facultăților. Traficanții aveau reguli clare pe care le respectau cu sfințenie.

Din ancheta poliției reiese că, o dată pe lună, membrii reţelei schimbau locul unde amestecau drogurile cu etnobotanicele. Ultimul laborator a fost chiar în acest imobil, iar anchetatorii au găsit ascunse sub podea mii de plicuţele de stupefiante, gata pregătite pentru a fi scoase la vânzare.

perchezitii trafic de droguri 1
perchezitii trafic de droguri 1


Stupefiantele sunt cunoscute printre consumatori drept "drogurile înțelepților". Sunt scumpe, dar efectul lor este mai intens şi de lungă durată. Substanţele erau răspândite chiar printre elevi de liceu.

- Care a fost legătura ta cu traficanţii? Ce ţi-au spus? ”Nimic!” El e doar unul dintre dealerii elevi. Consumatorii minori ajungeau des în spital din cauza supradozelor.

Drogurile erau aduse din Spania, la bordul unor avioane care aterizau în București. Stupefiantele erau depozitate la Craiova, după care ajungeau în laboratoarele din Timișoara

”Cei 20 de membri ai grupării sunt suspectaţi că în cursul anului 2013 ar fi efectuat trafic intern şi internaţional de droguri de risc şi substanţe psihoactive. Totodată, poliţiştii vor pune în aplicare 47 de mandate de aducere, toate persoanele identificate vor fi conduse la sediul DIICOT Timişoara”, ne-a anunțat Mirela Drăghicioiu, purtătorul de cuvânt al IPJ Timiş.

Membrii rețelei riscă 15 ani de închisoare.

reporter: G. Ernst/ M. Rohnean
operator: D. Şoşdean/ M. Pop
editor web: Călin Țenche 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri