Sari la conținut

Scandalul "mită la Bac" se extinde și la alte licee din Arad

”No, la Arte... aia zic... că tră' să văd aicea, îmi găsesc... ori cu Stoenescu, cu Anca... nu ştii? Directoarea de la Agricol. Păi da, io mă duc în seara asta să rezolv. Îi dau tăt, semnu', tăt şi nu mă... flendur pe acolo.... stai să vedem: la Textil îi Lupei, Lupei îi preşedintă... aicea la Textil discut, am cu cine. Îs mai mulţi aicea. Da. Şi aicea la Peda, iară am cu cine"

În clădirea în care funcţionează Grupul Şcolar de Industrie Alimentară a învăţat la mijlocul secolului XIX scriitorul Ioan Slavici. În 2014 locul a ajuns din nou celebru: de data aceasta implicat într-un scandal de trucarea a notelor la Bacalaureat.

”Am constatat că este vorba de o confuzie foarte clară între şcoala ca atare şi centrul de corectare care se... întâmplător este în şcoala respectivă. Deci cele patru şcoli care apar în stenograme sunt toate centre de corectare”, precizează Sorin Haiduc, directorul Liceului Pedagogic Dimitrie Ţichindeal.

În faţa tuturor aceastor probleme, Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad alege să îşi închidă porţile, asta cel puţin până la finalizarea anchetei conduse de către procurori.

”Nu vom mai oferi nici o informaţie publică până la finalizarea investigaţiilor de către organele abilitate pentru că aşa în fiecare zi poate să apară ceva şi noi nu ştim dacă sunt sau nu fondate”, ne-a declarat Mariana Tocaciu, purtător de cuvânt ISJ Arad.

În urma audierilor făcute de procurori duminică seară, cu doar o zi înaintea începerii probelor scrise la Bacalaureat, inspectorul general adjunct al ISJ Arad, Mihai Spânu, a fost arestat pentru 30 de zile la domiciliu. Celelalte două persoane anchetate, o profesoară de la Liceul Iuliu Maniu din Arad şi o inspectoare responsabilă cu resursele umane, sunt anchetate în stare de libertate.

reporter: Dan Codre
operator: Cristian Kovacs
editor web: Călin Țenche