Sari la conținut

Stofă de inginer, voce de tenor. Un student al Facultății de Muzică va face parte din corul Radio France

Nicolae Hațegan a dovedit că de la inginerie la canto e doar un pas. A cochetat cu muzica din clasa a XI-a, însă doar la vârsta de 21 ani și-a dat seama că locul său este pe scenă:

”Am dat la Politehnică, am intrat la telecomunicații și m-am dus să fac canto în particular. Acum simt că fac ce imi place. Ca și inginer, poate că îmi făceau treaba bine, dar nu cred că îmi plăcea”.

De patru ani face parte din corul Filarmonicii Banatul, însă tânărul de 25 de ani nu s-a oprit aici. A auzit de posturile de tenori disponibile în corul radioului public din Franța. O compoziție românească i-a adus rezultatul care îi va schimba viața.

”Am avut in lied la alegere. Bănuiesc să asta a fost proba de interpretare, unde au vrut să vadă cum poți interpreta o piesă. Am ales să cânt un lied românesc, de Sabin Drăgoi, și acolo am simțit că au fost impresionați într-un fel”, ne-a relatat Nicolae Hațegan.

Juriul francez a stabilit că talentatul român merită să fie unul dintre cei peste 20 de tenori din corul Radio France.

”Eu cred în continuare că tenorul liric Nicolae Hațegan are un mesaj foarte important de transmis următoarelor generații și celor care mai putem să ne bucurăm pe parcursul acestei vieți de prestațiile sale pe mari scene ale lumii”, spune conf. univ. Marius Manyov, maestru de canto, Facultatea de Muzică din cadrul UVT.

La competiția pentru posturile în corul Radio France au participat tenori din Franța, Canada, Columbia și Germania, iar Nicolae Hațegan a fost cel mai tânăr participant.

Reporter: Raluca Popa
Operator: Adrian Ionescu
Editor web: Călin Țenche