Tencuială desprinsă într-un bloc ANL din Lugoj

Data publicării:
tencuiala prima

Familia a anunţat Primăria, care a promis că suportă cheltuielile cu reparaţiile, deoarece blocul a ieşit din garanţia oferită de constructor, firmă care, de altfel, a şi dat faliment. Este a treia astfel de întâmplare, după ce încă trei familii din bloc au trecut prin aceeaşi experienţă.

Tencuiala s-a desprins pur şi simplu în mai puţin de un minut, fără ca familia să poată reacţiona. Au reușit totuși să se refugieze imediat în camera alăturată. Bucăţile de moloz au acoperit întreg dormitorul.

”Am vrut să ne punem şi noi în pat, să ne uităm la televizor şi, în momentul în care ne-am pus în pat, cum bătea vântul, am auzit că ceva roade din tavan şi i-am zis soţiei, hai să pun mâna să văd. În momentul în care am pus mâna, i-am zis soţiei: Ia-te, pleacă, că pică!”, afirmă Cristinel Costi, locatar.

Familia spune că în tavan nu avea de unde să se infiltreze apă. Mai mult, vecinii care locuiesc la etajul inferior au păţit acelaşi lucru în urmă cu doi ani, când blocurile erau încă în garanţia oferită de constructor.

Blocurile ANL din Lugoj au fost date în folosinţă chiriaşilor în urmă cu patru ani. De-atunci mai multe familii s-au plâns că au avut probleme cu tencuiala de pe tavane. Cheltuielile au fost suportate de către firma constructoare, însă blocurile au ieşit din garanţie, astfel că de acum reparaţiile vor fi plătite din bugetul local.

O comisie a Primăriei a vizitat familia care s-a trezit cu tavanul căzut în dormitor şi a analizat situaţia. Reprezentanţii municipalităţii spun că reparaţiile vor fi făcute în această săptămână.

”Probabil unde a fost creat stratul de tencuială mai gros sau probabil că nu s-a lucrat aşa cum trebuie, lucru ce nu putea fi prevăzut, pentru că dacă, după patru ani se întâmplă, e o lucrare ascunsă pe care cu greu o poţi desluşi. Totuşi, noi am luat măsura şi ne pare rău pentru familie”, spune Francisc Boldea, primarul Lugojului.

Primăria a oferit lugojenilor 69 de locuințe în blocuri ANL. Pentru un apartament, oamenii plătesc o chirie de aproximativ 400 de lei.

reporter: Maria Rohnean
operator: Dan Şoşdean
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri