Tot mai multi nou-nascuti prematur

Data publicării:
n16 20tot 20mai 20multi 20nou 20nascuti 20prematur 20161112-33883

Ramona Pop este internată de o lună în spital. Alexandru, primul său copil, s-a grăbit să vină pe lume la doar 28 de săptămâni. Mult prea repede. Băieţelul, puţin mai mare de-o palmă, depinde încă de ajutorul medicilor. Ramona face parte însă din categoria proaspetelor mămici, care a avut grija de ea si de copil în cele 9 luni de graviditate.

Povestea Ramonei ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru gravidele care işi ignoră sarcina, pentru că, spun ele, se simt bine.

60% dintre mamele care nasc prematur la maternitatea timişoreană, nu au făcut nici o ecografie în timpul sarcinii. Aceasta este şi cauza principală a ratei crescute de nou-născuţi prematur. Organizaţia Salvaţi Copiii lucrează la un proiect, care urmează a fi înaintat Ministerului Sănătăţii, prin care viitoarele mame ar putea să-şi piardă asigurarea de sănătate dacă nu se prezintă la medic.

Şi medicii de familie sunt de acord cu sancţiunile pentru viitoarele mămici.

Maternitatea „Dr. Dumitru Popescu” din Timişoara are 15 incubatoare, care au devenit insuficiente pentru numărul tot mai mare de nou-născuţi veniţi pe lume mult prea repede. Dacă anul trecut, rata era de 9% , în acest an 14 din 100 de copii născuţi în Timişoara sunt prematuri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri