Sari la conținut
News Alert

„Ultimul drum”, neasfaltat niciodată


„Oamenii din localitate se plâng şi spun că acest drum nu a fost reparat niciodată, iar în unele locuri denivelările ajung la aproximaiv jumătate de metru” - Vlad Ungar, reporter Digi24 Timișoara.

Aşa că morţii pot fi conduşi pe ultimul drum doar cu tractorul, ce trebuie împins de localnici până la groapă pentru că altfel se împotmoleşte în noroi.

„Aoleoooo nu ştiu cum or ajunge oamenii ăştia la cimitir, cred că cu mortul în braţe până la urmă [...] Primăria nu-şi dă niciun interes”, spune o localnică.

Chiar şi preoţii lasă cortegiul şi caută o scutătură până la cimitir ca să nu se afunde în mocirlă.

„Abia merge tractorul, dar sunt oameni în vârstă care voiau să însoţească mortul, nu pot să urce”, completează un alt localnic.

„Când ultimul drum e aşa neplăcut, pe care circulă, se duce un răposat la groapă e cu totul înspăimântător”, admite un alt localnic.

Membrii familiei care vor să îşi conducă mortul până la groapă se descurcă cum pot. Autorităţile se scuzau în urmă cu o săpămână şi spuneau că nu e piatră în carieră.

„N-a lucrat cariera. Eu de mâine voi băga piatră. Cariera nu a avut piatră, ieri a pușcat”, spunea Aurel Luca, primarul comunei Berzvovia.

Oamenii din comuna Berzovia au făcut timp de trei zile greva foamei pentru că au drumuri de pământ. În urma unui control al Consiliului Judeţean, autorităţile le-au promis că problema se va rezolva.

Reporter: Vlad Ungar

Operator: Dan Șoșdean