Voleiul de plajă, în centrul atenției, la Timișoara

Data publicării:
beachvolley 2

Timișoara este, pentru al doilea an la rând centrul atenției în voleiul de plajă european. Baza sportivă din Parcul Rozelor găzduitește de mâine până sâmbătă satelitul european de beachvolley – competiție la startul căreia sunt înscrise 24 de echipe de pe întreg continentul. Trei dintre acestea vor reprezenta România. Cuplul Ioana Ordean-Angelica Podină vor lupta pentru un loc pe tabloul principal, acolo unde se află deja echipele formate din Florina Murariu-Sorina Miclăuș și Adriana Melniciuc-Diana Tătaru.

„Eu am lipsit, ce-i drept vreo 5-6 ani din treaba cu beachvolley-ul, dar sunt bucuroasă să văd ce se face aici. Știu ce înseamnă, știu ce implică un turneu de asemenea anvergură, mă bucur că Timișoara se implică, că își dorește și că face”, a explicat  Diana Tătaru, CSU Reșița/România.

„Noi avem sportive foarte tinere, probabil cele mai tinere din competiție, pe care ne dorim să le creștem pentru a reuși acele obiective, atunci când le va veni vremea, când vor avea vârsta de 18-19 ani să reușească medalii europene, mondiale și, de ce nu, calificări la JO de Tineret”, admite Dan Jitaru, antrenorul echipelor naționale ale României.

Și din punct de vedere organizatoric lucrurile au evoluat. Baza sportivă din centrul Timișoarei se ridică la standardele impuse de CEV și poate acomoda acum de două ori mai mulți spectatori

„Arena e schimbată complet, probabil o să avem cel puțin 1000 de locuri în tribune, sperăm să le umplem cu spectatori. Ca nivel calitativ al jocului cu siguranță sunt echipe mai puternice decât anul trecut”, adaugă Adrian Pricop, președintele Comisiei de beachvolley din cadrul FRV.

„Cred că este foarte bine că România și Timișoara organizează acest turneu pentru a doua oară, am urmărit ceea ce s-a întâmplat la ediția precedentă și au făcut o treabă excelentă. Sper că vom avea mulți spectatori și meciuri bune, pentru că premise sunt, având echipe foarte bune printre participanți”, a completat Kristina Gehlin-Hellgren technical supervisor CEV.

Întrecerea debutează mâine cu faza de country quota, iar o zi mai târziu are loc faza calificărilor pentru tabloul principal, acolo unde vor fi prezente cele mai bune opt formații. Ele vor sta față în față joi și vineri, pentru ca ziua de sâmbătă să fie rezervată semifinalelor și finalelor. Competiția are premii totale de 7.500 de euro.

Reporter: Claudiu Sav

Operator: Dan Petcu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri