Sari la conținut

Weekend cu modă, la Timișoara. 40 de designeri și-au prezentat cele mai noi creații

”Aici avem un tricou 90% lucrat manual, cusut manual cu paiete și cristale Swarovski”, afirmă Elena Popescu, designer vestimentar.

Se poartă tricourile din bumbac cu aplicații, florile din material și dantelă, la capitolul ţinute casual: ”Totul e de foarte bună calitate, îmi place”, ”Mie îmi plac colierele și chiar am văzut două foarte drăguțe”, ”Mă atrag culorile roșu, roz. Am văzut una tocmai acolo. Era foarte frumoasă”.

 

O colecție înseamnă săptămâni de muncă. O știe și Roxana Puriș, unul cei mai tineri designeri care și-au expus creațiile. Studiază arhitectura, iar în timpul liber creează haine. O rochie din bumbac satinat realizată și pictată de Roxana ajunge la 140 de lei. ”Îmi place foarte mult natura și îmi plac copacii. Asta m-a inspirat. Natura”, ne spune ea.

Pentru un colier din cristale, mărgele de nisip și mătase, femeile au plătit chiar și 100 de lei.

 

”Mergem pe două idei: unul simplu, casual care nu implică partea de creație și unul mai glam, ca să spun așa, care implică partea de creație”, explică Simina Dărăbanț, designer de accesorii.

Într-o altă parte a oraşului, dansatori de tango au pictat bucăți din piele pe care un designer timișorean le va transforma în pantofi de dans. ”Trebuie să fie foarte confortabili pantofii de tango, trebuie să fie eleganți, iar acum le dăm șansa să fie așa cum i-au visat”, sunt cuvintele lui Dumitru Mihăică, designer de pantofi. 

14


Iar Gabi Păun, dansatoare de tango, ne spune: ”Nimeni nu are pantofi la fel, da, modelul poate, dar pielea e foarte diferită”.

Preţul unei pereche de pantofi de tango poate ajunge și la 130 de euro.

reporter: Vlad Ungar
operator: Viorel Jiva
editor web: Călin Țenche