Sari la conținut

Distracţie cu noroi la Râşnov

Mult noroi şi un traseu plin de gropi şi de obstacole! De asta au avut parte mai mulţi braşoveni care au participat ieri la un concurs pentru ATV-uri organizat la Râşnov. Dacă spectatorii s-au ferit să nu fie împroşcaţi cu noroi, concurenţii abia au aşteptat să se murdărească.

Concursul de trial a fost împărţit pe două secţiuni. Una pe un traseu marcat în care organizatorii au încercat să creeze obstacole cât mai periculoase, iar a doua, prin pădure. Cel mai greu pentru piloţi a fost să treacă peste stivele de buşteni sau printre cauciucurile de tractor.

"Pentru noi destul de simple. Noi facem şi mai extrem de atât. Facem şi mai complicat, urcări mai abrupte, coborâri mai abrupte, canale, râuri, copaci căzuţi", pilot.

RâşnOff Road se află doar la prima ediţie, iar la start au venit piloţii care deţin cele mai puternice ATV-uri din ţară.

"Este un Suzuki Chincau de 750. E pun pic mai mic decât restul. Încă nu le-am testat pe restul. Nu stiu", pilot.

"Are 90 de cai. Este un ISTP din 2015",  Gheorghe Tiberiu Moşoiu - pilot.

"Nu este un concurs de off road extrem. Se poate organiza şi aşa ceva. Este un concurs mediu, pentru începătorii şi medii. Este o relaxare totală. Pentru unii acest hobby este ca mersul la biserică. Unii merg duminică de duminică şi mersul în pădure chiar îi încarcă cu energie", Ciprian Nan - organizator.

Cel mai mult de câştigat au avut spectatorii, care au putut urmări pe viu spectacolul oferit de piloţi şi de vehiculele lor.

"Sunt începător şi nu mă avânt chiar aşa, dar e de laut lecţii. O să vină şi rândul dumneavoastră? Cu siguranţă, cu siguranţă!", spectator.

"Pentru mină că sunt novice este destul de greu, dar pentru băieţi nu e sunt profesionişti stiu ce să facă. Pentru unul de rând e foarte greu", spectator.

Deşi concursul a fost cronometrat, pe niciunul dintre concurenţi nu s-a luptat să ajungă primul la linia de final. Premiul cel maire a fost baia de noroi pe care a făcut-o fiecare pilot în timpul cursei.

Reporter: Sorin Secli - Operator: Dan Dascălu