Gunoaie menajere pe pajiștea din Codlea 

Data publicării:
GUNOAIE CODLEA

Mormane de gunoaie cât vezi cu ochii, este imaginea dezolantă de la Codlea. Sute de metri pătrați de pajiște au devenit groapă de gunoi, după ce rampa de depozitare din apropiere a fost închisă. După zeci de sesizări făcute de poliția comunitară către primărie, autoritățile continuă și azi să tolereze această practică ilegală.

De mai bine de doi ani, zeci de tone de gunoaie menajere sunt aruncate pe pajiștea de la marginea municipiului Codlea. Deşi sesizările către autorităţi se ţin lanţ, nimeni nu pare să Ia vreo măsură.

"Zi de zi, locuitorii orașului Codlea se confruntă cu mirosul insuportabil venit de la așa zisa groapă de gunoi. Localnicii sunt nemultumiți de situație, mai ales că, spun ei, depozitul ilegal este tolerat de autorități", Teodora Puzdrea - jurnalist Digi24.

"Din economie, în loc să meargă cu gunoiul unde trebuie, îl depozitează pe câmp", localnic.

"Sunt care stau acolo în capăt, vin cu gunoiul şi îl pun aici şi se duc la serviciu. Pai bine, merci, dar eu îi miros tot gunoiul lui?", localnic.

"Oamenii în primul rând să nu mai arunce, să pastreze curăţenia, cu toate că nu se pastrează", localnic.

Autorităţile cunosc situaţia şi au făcut mai multe controale în zonă, care, însă, au rămas fără rezultat.

"Controlul se derulează. Vom vedea, în urma controlului, în urma definitivării controlului, provenienţa deşeurilor şi, de asemenea, se vor identifica, vom încerca să identificăm şi societăţile sau agenţii care au determinat această poluare", Mircea Paraschiv, comisar şef CJ Braşov, Garda Naţională de Mediu

"Răspunsul de la Garda de Mediu a fost foarte ambiguu şi nespecific. Doar mi-au spus că din 2017 până azi au efectuat 16 controale în localitate. Şi au mai făcut şi controale la rampa de gunoi Codlea. Unde au făcut 67 de controale săptămânal. Şi în ciuda acestei mari activităţi a Gărzii de Mediu, gunoaiele n-au scăzut ci au crescut, măsuri nu s-au luat şi groapa de gunoi cea veche în continuare este deschisă", Ovidiu Paraschivescu - localnic.

"Ori se va da drumul pe POIN la fonduri europene, ori atunci Ministerul Mediului prin administraţia fond de mediu va da sume ca sa putem sa facem proiectul şi să demarăm închiderea rampelor de gunoi la stasul pe care îl cere UE", Virgil Urdea - Administratorul public al mun. Codlea

Autorităţile spun că fosta groapă de gunoi a oraşului a fost închisă În 20019 dintr-o directivă a Uniunii Europene, iar de atunci tot gunoiul din Codlea este dus la rampa de la Braşov.

Reporter: Teodora Puzdrea
Operator: Dan Dascălu 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri