Sari la conținut

Mii de joburi pentru studenți și absolvenți

Studenții și absolvenții unei facultăți tehnice își găsesc un loc de muncă fără prea multă bătaie de cap. O spun chiar ei, iar reprezentanții companiilor din Timișoara confirmă că îi "curtează" cu program de serviciu flexibil, salarii bune sau alte beneficii. A opta ediție a Zilelor Carierei din Timișoara, eveniment deschis astazi, aduce peste 2.000 de oferte pentru tineri.

Reprezentanții companiilor au făcut și demonstrații pentru studenții și absolvenții prezenți la Zilele Carierei, în speranța că îi vor atrage. Andrada Pop este masterand al Politehnicii din Timișoara și a pornit în căutarea unui job pe care este convinsă că o să-l găsească ușor.

„Dacă îți dorești, poți să îți găsești locuri de muncă foarte bune. Mai ales pentru voi de la ETC, e simplu. Da, e destul de ușor. Dacă îți dai puțin silința, dacă înveți și ești dornic chiar nu e greu", spune Andrada Pop masterand, Universitatea Politehnica Timișoara.

Un salariu mai mare ori un program de lucru mai scurt nu mai reprezintă principalele motivații pentru cei care își caută un loc de muncă.

„Mai degrabă o curiozitate, ceva nou, poate că stârnește din nou interesul într-o altă tehnologie sau într-un alt limbaj de programare."

„Pretenții nu prea am, numai ce am absolvit. Experiență nu am decât ce am realizat la practică în 2 ani. E normal să fii motivat și pe partea de salariu și de program."

„Care ar fi minimul de salariu de la care pornești? 3 mii de lei. Mai jos nu? Nu cred.”

Dacă studenții și absolvenții caută ca viitorul job să fie ceva nou, cu un program flexibil, angajatorii sunt dispuși să le ofere dar au și ei cerințe.

„Căutăm în special oameni motivate, care își doresc să învețe. În special la târgul acesta orientat mai mulți spre student. Căutăm oameni care își doresc să învețe, să vină deschiși la nou”, spune și Anca Fiat, managerul de comunicare al unei companii.

„Studenții nostril, cei mai vânați, cei de pe zona IT, de la Calculatoare, Telecomunicații, mare parte dintre ei, chiar din anul 3 sau 4 sunt deja angajați. MUSCĂ E foarte ușor să își găsească oportunități. E foarte greu acum ca reprezentanții companiilor să găsească candidații potriviți”, adaugă Florin Bodin, reprezentantul Universității Politehnica Timișoara.

La această ediție a Zilelor Carierei se așteaptă să participe mai mult de 6 mii de studenți și absolvenți. Evenimentul se desfasoara la Cantina UPT din Complexul studentesc și poate fi vizitat între orele 10 - 17.